RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Appelmoes

Recepten en zo: Appelmoes
Altijd lekker appelmoes, maar hoe moet je dat eigenlijk maken? Het is eenvoudiger dan je denkt en echt veel lekkerder dan uit een pot. En je weet zeker dat er geen ongezonde toevoegingen bij zit. De kinderen smullen ervan!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Oma
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  i kilo zure appels,
  •  100 gram suiker,
  •  0,4 dl water,
Benodigdheden
  • Een zeef

Bereiding
  1. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Leg ze dadelijk in koud water om verkleuring te voorkomen.
  2. Zet de appelen met wat kokend water op ( hoeveel water is afhankelijk van de dikte die gewenst wordt ) en laat ze vlug zonder deksel gaar koken ( 10-15 minuten). Roer van tijd tot tijd om aanbranden te voorkomen.
  3. Wrijf ze met een houten lepel fijn, wrijf de moes daarna, bij kleine gedeelten tegelijk, zo warm mogelijk, door een zeef. Roer er de suiker door en eventueel een ei, waarvan wit en dooier apart geklopt zijn. .

Tips
  • Als de appelen niet geurig genoeg zijn, dan kan je een stukje citroenschil laten meekoken.