lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 800 ml groentebouillon,
|
- 1 kg broccoli, in roosjes
|
- 4 plakken zachte geitenkaas, of 4 geitenkaasjes
|
- 50 gram lichtgeroosterde amandelschaafsel,
|
- extra vierge olijfolie,
|
- Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is.
- Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur.
- Schenk de puree in de pan. Warm de soep op en verdun hem zo nodig.
- Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.