lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 300 gram varkenshaas,
|
- 1 citroen,
|
- 3 eetlepels olijfolie,
|
- 2 teentjes geperste knoflook,
|
- 2 eetlepels gehakte peterselie,
|
- mespuntje versgemalen peper,
|
- mespuntje gemberpoeder,
|
- mespuntje kaneelpoeder,
|
- mespuntje nootmuskaat,
|
- mespuntje cayennepeper, naar smaak, is erg scherp
|
- Snijd de varkenshaas in blokjes van circa 2 cm. Leg ze in een enkele laag in een schaal.
- Boen de citroen schoon onder koud water, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met de olijfolie, knoflook, 1 eetlepel peterselie en de specerijen tot een marinade.
- Verdeel deze over de vleesblokjes en marineer minstens 6 uur. (Kan een dag van tevoren).
- Leg houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen.
- Rijg de vleesblokjes met een beetje ruimte ertussen aan de spiesen. Verwarm een grillpan of ovengrill en rooster de varkenshaas 10-12 minuten tot deze gaar is.
- Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de marinade.
- Serveer ze bestrooid met de rest van de peterselie.