RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Cannelloni met spinazie

Recepten en zo: Cannelloni met spinazie
Typisch Ialiaans ovengerecht, in Nederlands misschien iets onbekender.

  • Bereidingstijd: 15 mnuten + 25 minuten
  • Van: ah
  • kCal: 555
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  3 eetlepels olijfolie,
  •  2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  •  600 gram verse spinazie,
  •  2 bakjes ricotta, italiaanse kaas, 250 gram
  •  1 citroen,
  •  250 gram verse lasagne vellen,
  •  10 gram geraspt parmazaanse kaas,
Benodigdheden
  • bakvorm
  • aluminiumfolie

Bereiding
  1. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook een halve minuut en voeg in gedeelten de spinazie toe. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de ricotta in een kom door de spinazie. Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Halveer de lasagnevellen en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel de rolletjes met 3 eetlepels water en bestrooi met de kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  5. Bak 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Verwijder de folie en bak nog 5 minuten goudbruin.