lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 pot kapucijners, 720 ml
|
- 200 gram spekblokjes,
|
- 2 eetlepels boter,
|
- 2 gesnipperde ui(en),
|
- peper,
|
- zout,
|
- 1 blikje tomatenpuree, 70 gram
|
- 4 augurk, in blokjes
|
- 4 gesnipperde sjalot(ten),
|
- 4 eetlepels picalilly,
|
- 1 potje appelcompote,
|
- zilveruitjes,
|
- Giet de Hak kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
- Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.
- Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
- Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
- Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, Hak appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.