RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Champignons met salsa verde

Recepten en zo: Champignons met salsa verde
Lekker spaans bijgerecht, heerlijk bij de tapas.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal: 150
  • Aantal personen: 10 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 eetlepel citroensap,
  •  1 eetlepel citroensap, of wijnazijn
  •  50 gram peterselie, mengen met andere verse kruiden als munt, basilicum
  •  1 teentje geperste knoflook,
  •  2 teentjes geperste knoflook,
  •  halve theelepel chilipoeder, of gebruik paprikapoeder
  •  4 eetlepels olijfolie,
  •  100 ml olijfolie,
  •  500 gram (reuze) champignons,
  •  1 theelepel mosterd,


Bereiding
  1. Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken.
  2. Maak intussen de salsa verde. Pureer hiervoor alle ingrediënten (groene kruiden, mosterd, 2 teentjes knoflook, citroensap) grof behalve de olijfolie. Klop de olie er in gedeelten door.
  3. Verwarm een grillpan of een ovengrill. Rooster de champignons circa 4 minuten.
  4. Serveer ze met de salsa verde erop.