R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Cranberry cupcakes
Lekkere cupcake. Door het gebruik van cranberry's is het ook echt iets wat bij kerst op de brunchtafel kan staan. Of natuurlijk gewoon lekker tussendoor.
Bereidingstijd:
20 minuten + 20 minuten bakken
Van:
Boodschappen
kCal:
240
Aantal personen:
12 stuks
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
250 gram cranberry's,
400 gram zelfrijzend bakmeel,
150 gram bruine basterdsuiker,
halve theelepel zout,
kwart theelepel kruidnagelpoeder,
halve theelepel kaneelpoeder,
0,12 liter magere yoghurt,
1,5 dl melk,
2 scharrelei(eren),
75 gram boter,
Benodigdheden
Muffinvorm, of papieren cupcakes vormpjes
Bereiding
Laat de gewassen cranberry's goed uitlekken en dep ze droog op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het zout, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een beslagkom, meng goed en maak een kuiltje in het midden.
Klop de yoghurt, de melk, de eieren en de gesmolten boter los in een andere kom en giet het mengsel in het kuiltje.
Roer tot een vrij stijf beslag. Roer niet te lang, er mogen nog wat klontjes in zitten.
Spatel de cranberry's door het beslag.
Schep het beslag in de vormpjes en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de muffins 5 minuten in de vorm rusten, stort ze en laat ze op een rooster afkoelen.