RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Curry met zeewolf

Recepten en zo: Curry met zeewolf
Lekker pittig recept voor een grote groep gasten. Je kan alles voorbereiden en pas op het laatst leg je de vis in de saus een laat deze in een paar minuten zachtjes gaar worden.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Van: Lange tafels
  • kCal:
  • Aantal personen: 8 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 eetlepels zonnebloemolie,
  •  2 ui(en), in ringen
  •  4 eetlepels milde currypasta,
  •  3 courgette, in plakjes
  •  2 struiken paksoi, stengels en blad in repen
  •  3 blikken kokosmelk, a 400 ml
  •  600 gram zeewolf, in stukken
  •  500 gram reuze garnalen, rauw (kies voor gepeld als je niet van pellen houdt)
  •  15 gram fijngehakte koriander,


Bereiding
  1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uiringen en currypasta 2 minuten meet tot het lekker gaat ruiken. Bak de courgette en paksoi 2 minuten mee.
  2. Schenk de kokosmelk bij de groenten en breng de curry aan de kook. Laat de curry 20 minuten met de deksel schuin op de pan. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Verwarm (eventueel) de cuury opnieuw. Leg de zeewolf en de garnalen erin en stoof ze afgedekt in ongeveer 6 minuten gaar. Strooi de koriander erover.
  4. Lekker met naan of basmatirijst

Tips
  • Zet schaaltjes pappadums, chutney en raita op tafel