RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Hutspot

Recepten en zo: Hutspot
In het kader van hoe-maak-je-dat-ook-alweer het recept voor lekker Hollandse hutspot. Uien, peen en aardappelen, klaar!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Van: Croma
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1,5 kg aardappelen,
  •  1 kg winterwortel,
  •  500 gram ui(en),
  •   klontje boter,
  •   zout,
  •   peper,


Bereiding
  1. Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken van gelijke grootte.
  2. Schil en snijd de wortels in stukken.
  3. Pel en snijd de uien in in ringen.
  4. Vul een grote pan met 0,5 liter water, theelepel zout en de aardappels. Leg daarboven de uien en wortels.
  5. Breng alles aan de kook op hoog vuur, zet dan het vuur laag zodat het net aan blijft koken. Kook alles gaar met de deksel op de pan in ongeveer 25 minuten.
  6. Giet het vocht af in een kommetje.
  7. Stamp de hutspot met een pureestamper fijn en voeg een klontje boter toe. Voeg voorzichtig wat van het kookvocht toe zodat de hutspot lekker smeuiig is. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer met bijvoorbeeld een gehaktbal of runderlapjes.