lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  1   scharrelei(eren), 
 
             | 
	
		
                -     boter, 
 
             | 
	
		
                -     zout, 
 
             | 
	
		
                -     peper, 
 
             | 
	
		
                -  3 eetlepels  melk, 
 
             | 
	
		
                -  3  witte boterham(men), 
 
             | 
	
		
                -  500 gram  gehakt, bijvoorbeeld half-om-half of kalfsgehakt
 
             | 
	
		
                -  1,5 eetlepel  gehaktkruiden, 
 
             | 
	
		
                -  2 eetlepels  mosterd, 
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Snijd de kortsjes van het brood, snijd het brood in stukjes en meng ze met de melk en het ei.
 
- Snijd de kaas in hele kleine stukjes.
 
- Doe het gehakt in een kom, meng het heel goed met het broodmengsel, de gehaktkruiden, een eetlepel mosterd en gehaktkruiden.
 
- Maak met natte handen 4 grote of 8 kleinere ballen.
 
- Smelt de boter in de pan op hoog vuur, en bak de ballen aan als de boter bruin is geworden.
 
- Bak rondom bruin. Doe het vuur lager en braad de gehaktballen in 15-20 minuten gaar. Keer af en toe om.
 
- Voeg een eetlepel mosterd en een kopje heet water toe als de gehaktballen gaar zijn. Breng de jus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.