RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Karnemelkpannenkoekjes (gourmet)

Recepten en zo: Karnemelkpannenkoekjes (gourmet)
Lekker gourmet recept, goed te grbuiken als toetje. De combinatie van een warme pannekoek met ijs en fruit blijft natuurlijk heerlijk. 

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Lange tafels
  • kCal: 350
  • Aantal personen: 8 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 eetlepels appels, geschild, in blokjes
  •  1 zakje vanillesuiker,
  •  2 scharrelei(eren),
  •   poedersuiker,
  •  2 eetlepels vloeibare honing,
  •  150 gram zelfrijzend bakmeel,
  •  2 geschild peren, in blokjes
  •   zonnebloemolie,
  •  1 liter vanilleijs,
  •  halve sap van citroen,
  •  200 ml karnemelk,
  •  6 mandarijnen,
  •  4 gewelde vijgen, in stukjes
  •  50 gram pecannoten, grof gehakt


Bereiding
  1. Klop in een kom met een garde het bakmeel met de karnemelk, eieren en vanillesuiker tot een dik beslag. Schenk het beslag in een schenkkan en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Pel de mandarijnen en verwijder de vliesjes rond de partjes. Meng in een schaal de peer met de appel, mandarijn, vijgen, pecannoten, citroensap en honing. Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Zet het beslag en de fruitsalade op tafel, Verhit in een pannetje een beetje olie en schenk er een beslag in. Bak het pannekoekje tot de bovenkant droog is. Keer het pannenkoekje om en bak de onderkant goudbruin. Schep er een beetje mandarijnensalade op. Strooi de poedersuiker erover en schep er een bolletje ijs bij.