lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -    grove suiker, 
 
             | 
	
		
                -  1   scharrelei(eren), alleen de dooier
 
             | 
	
		
                -  1   scharrelei(eren), alleen de dooier om te bestrijken
 
             | 
	
		
                -  100 gram  basterdsuiker, 
 
             | 
	
		
                -  150 gram  boter, 
 
             | 
	
		
                -  200 gram  bloem, 
 
             | 
	
		
                -     amandelschaafsel, 
 
             | 
	
		
                -     zilversnoepjes, 
 
             | 
	
        
        
        - Bakpapier
 -  (kerst)Uitsteekvormpjes
 
             
        
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en de eidooier. Kneed dit tot een deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dikte. 
 - Gebruik uitsteekvormpjes en steek uit het midden van het deeg een klein rondje. Leg de kransjes op bakpapier en laat ze steeds 3 cm verspringen. 
 - Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel, grove suiker en/of zilversnoepjes. 
 - Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin.