lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  4   kipfilet, 
 
             | 
	
		
                -  1 theelepel  djinten, gemalen komijn
 
             | 
	
		
                -  4 eetlepels   olijfolie, 
 
             | 
	
		
                -  1   spitskool, 
 
             | 
	
		
                -  300 gram  basmatirijst, 
 
             | 
	
		
                -  1 potje  appel-abrikozencompote, à 360 gram
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar. 
 
- Verwijder de buitenste bladeren van spitskool en snijdt de kool met groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen. 
 
- Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur ongeveer 10 min.. Breng op smaak met zout, peper en komijn. 
 
- Bestrooi intussen de kipfilet met zout en peper. Verhit in een koekenpan rest van olie en bak de kipfilets in ca. 5-7 min. per kant goudbruin en gaar. 
 
- Verdeel de rijst en de spitskool over vier borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd schuin in plakken en leg op borden. Schep de compote ernaast.