lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  225 gram   kipfilet, 
 
             | 
	
		
                -    klontje boter, 
 
             | 
	
		
                -  1  kleine ui(en), 
 
             | 
	
		
                -     zout, 
 
             | 
	
		
                -     peper, 
 
             | 
	
		
                -  1 eetlepel  paprikapoeder, 
 
             | 
	
		
                -  2 eetlepels gesnipperde koriander, 
 
             | 
	
		
                -  2  groene paprika, 
 
             | 
	
		
                -  150 gram  snelkookrijst, 
 
             | 
	
		
                -  250 gram  champignons, 
 
             | 
	
		
                -  1 blikje  tomatenpuree, 
 
             | 
	
		
                -  2 dl  slagroom, 
 
             | 
	
		
                -  75 gram ongezouten pinda's, 
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
 - Snijd intussen de kipfilet in reepjes en bestrooi de reepjes met paprikapoeder. 
 - Maak de groenten schoon, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes (ongeveer net zo groot als de kipreepjes). 
 - Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee. 
 - Voeg peper en zout toe (naar smaak) en roer tomatenpuree, de room en de gesnipperde koriander erdoor. 
 - Breng aan de kook en stoof het gerecht ongeveer 10 minuten gaar, op een laag vuur. 
 - Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Roer door het mengsel en laat even doorwarmen. 
 - Schep de rijst op een schaal, schep het kipgroentemengsel er op en bestrooi met de pinda's.
 
             
        - Je kan ook peterselie gebruiken in plaats van peterselie
 -  gebruik eens pandan rijst.