RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Oma's groentesoep

Recepten en zo: Oma's groentesoep
Zelf groentesoep kan eenvoudig en smaakt heerlijk. Je kunt het gemakkelijk een dag van te voeren maken, maar je kan het ook invriezen voor een volgende keer.

  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 230
  • Aantal personen: 8 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 eetlepels tomatenketchup,
  •  30 gram boter,
  •  1 grote ui(en),
  •  4 eetlepels verse peterselie,
  •  1 sneetje witbrood,
  •  100 ml melk,
  •  750 gram winterwortel,
  •  2 prei,
  •  1 theelepel kerrie,
  •  5 stengels bleekselderij,
  •  3 tabletten kippenbouillon,
  •  300 gram rundergehakt,
  •  150 gram vermicelli,


Bereiding
  1. Snipper de ui, snijd de peen in dunne plakjes, de prei in ringen en de bleekselderij in plakjes.
  2. Verhit de boter in een grote soeppan en fruit de ui 5 min. Voeg daarna de peen, de prei en de bleekselderij toe en laat alles 10 min. garen. Schenk er 2 liter water bij en voeg de bouillontabletten toe.
  3. Week het brood in de melk, knijp het uit en meng het goed met het gehakt. Voeg het kerriepoeder, de ketchup en peper en zout naar smaak toe.
  4. Maak met vochtige handen balletjes met een doorsnede van ca. 1 cm.
  5. Voeg de balletjes toe aan de soep. Laat de soep op laag vuur 30 min. trekken met de deksel op de pan. Strooi de laatste 10 min. de vermicelli erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe.