R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Paksoistamppot
Lekkere hollandse stamppot met een oosters accent met paksoi, sesam, kokosmelk en ketjap als verrassende ingredienten.
Bereidingstijd:
30 minuten
Van:
Allerhande
kCal:
500
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
300 gram kipfilet, in reepjes
4 eetlepels ketjap manis,
1,2 kilo aardappelen, beetje kruimig
200 ml kokosmelk,
4 eetlepels zonnebloemolie,
1 rode peper, in ringetjes, zonder zaadjes
1 eetlepel sesamzaad,
1 struik paksoi, in reepjes
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
Verhit 2 el olie in een wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak 4 min. Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
Stamp de aardappelen en kokosmelk tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop, bestrooi met het sesamzaad.