R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Perentaart
Heerlijk frisse perentaart, door de amandelspijs een echt herfstrecept.
Bereidingstijd:
30 minuten + 55minuten
Van:
Allerhande
kCal:
235
Aantal personen:
12 stuks
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
200 gram bloem, en extra om te bestuiven
100 gram witte basterdsuiker,
50 gram koude boter, in kleine blokjes
2 scharrelei(eren),
4 rijpe peren, geschild en ontpit
150 gram amandelspijs,
4 eetlepels abrikozenjam,
2 eetlepels amandelschaafsel,
Benodigdheden
huishoudfolie
deegroller
lage taartvorm (24 cm), ingevet
bakpapier
steunvulling (bv gedroogde peulvruchten)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng snel de bloem, basterdsuiker, boter en 1 ei (in een keukenmachine) tot een kruimelig deeg. Doe het over in een kom, kneed het tot een bal en wikkel die in huishoudfolie. Laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap. Leg het deeg in de taartvorm en druk het goed aan langs de randen. Bedek het deeg met bakpapier en leg de steunvulling erop.
Bak de bodem 15 minuten. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Snijd de peren in parten. Schep de amandelspijs om met het andere ei en bestrijk hiermee de lauwwarme bodem. Leg de partjes peer erop. Bestrijk ze met de abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de perentaart nog 10 minuten.