R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Pikante ovenschotel
Lekkere pittige aardappelovenschotel met kerrie. Het vraagt weinig voorbereiding, wel voor verse groente en aardappels.
Bereidingstijd:
15 minuten + 30 minuten oventijd
Van:
Allerhande
kCal:
740
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
2 eetlepels zonnebloemolie,
400 gram varkensreepjes,
400 gram roerbakmix, groente
450 gram doperwten, uit de diepvries
1 pot indiase kerrie, saus, 520 gram
700 gram schijfjes aardappelen,
45 gram amandelschaafsel,
100 ml koksroom,
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Verhit in wok de olie en roerbak de varkensreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 minuten.
Voeg de doperwten toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Voeg de kerriesaus toe en verwarm ca. 3 minuten onder af en toe roeren.
Schep de kerrieschotel in ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs erop. Bestrooi met amandelen en schenk de rRoom erover.
Bak de schotel in midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
Tips
•Lekker met komkommersalade