lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 ui(en),
|
- 300 gram aardappelen,
|
- 1 pompoen,
|
- scheutje olijfolie,
|
- 1 rode peper,
|
- 1 theelepel kurkuma,
|
- flinke scheut witte wijn,
|
- 700 ml kippenbouillon,
|
- 150 ml slagroom,
|
- 2 eetlepels japanse sojasaus,
|
- 100 gram gerookte kipfilet,
|
- 80 gram macadamianoten,
|
- 1 bosje bieslook,
|
- Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil.
- Verwarm een pan en fruit de ui in de olie en voeg de aardappel en pompoen toe.
- Snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie). Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee.
- Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep.
- Snijd de kip in stukjes en voeg ze toe.
- Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
- Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.