RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Pittige winter groentesoep

Recepten en zo: Pittige winter groentesoep
Lekkere, stevige maaltijdsoep, met Hollandse wintergroenten en een pittig accent.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Van: ah
  • kCal: 225
  • Aantal personen: 8 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 bloemkool,
  •  25 gram boter,
  •  1 grof gesneden ui(en),
  •  300 gram winterwortel, in blokjes
  •  300 gram prei, in ringen
  •  2 afgestreken eetlepels chilipoeder, pas op! naar smaak
  •  1 eetlepel gedroogde tijm,
  •  1 blik tomatenblokjes, 400 gram
  •  5 tabletten vleesbouillon,
  •  500 gram rundergehakt,


Bereiding
  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk. Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig.
  2. Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur.
  3. Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe. V
  4. erkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert.
  5. Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van. Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.

Tips
  • Je kunt de helft natuurlijk ook invriezen
  • Maak er eens Port salut Croustini's bij, zie recept onderaan de pagina