lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -     suiker, 
 
             | 
	
		
                -  3 dl  olie, 
 
             | 
	
		
                -  halve   ui(en), 
 
             | 
	
		
                -  halve teen  knoflook, 
 
             | 
	
		
                -  plakje  verse gember, 
 
             | 
	
		
                -     sojasaus, 
 
             | 
	
		
                -  halve  rode paprika, 
 
             | 
	
		
                -  halve   winterwortel, 
 
             | 
	
		
                -     maizena, voor bindpapje: 1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water
 
             | 
	
		
                -  halve dl  kippenbouillon, 
 
             | 
	
		
                -  1 dl pale medium dry sherry, 
 
             | 
	
		
                -  250 gram  rosbief, aan één stuk
 
             | 
	
		
                -  3 eetlepels  oestersaus, 
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. 
 - Hak de gember en de knoflook fijn. 
 - Maak een marinade van 2 theelpels maizena, 1 theelepel sojasaus, gember, knoflook en een eetlepel water. Laat het vlees hierin 30 minuten staan. 
 - Meng voor het sausje 1 dl sherry, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, halve dl bouillon en een halve eetlepel suiker. 
 - Snijd de ui, wortel en paprika in dunne reepjes. 
 - Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht en haal het er uit met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. 
 - Giet de olie uit de pan en bewaar het voor later gebruik. 
 - Verhit op hoog vuur 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui en wortel 1 minuut, voeg de parika toe en roerbak nog een minuut. Voeg tot slot het vlees em het sausje toe en roer tot de saus kookt. 
 - Bind indien nodig met het bindpapje tot de saus licht gebonden is.