lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1,5 kilo aardappelen,
|
- 500 gram rode kool,
|
- sap van 1 citroen,
|
- 1 rookworst,
|
- 50 gram boter,
|
- 1 dl melk,
|
- 1 blikje stukjes ananas,
|
- 1 theelepel kaneelpoeder,
|
- peper,
|
- zout,
|
- Schil en was de aardappelen. Maak de rodekool schoon, snijd deze in smalle reepjes of schaaf de kool.
- Kook de aardappelen samen met de rodekool en het citroensap in 20 minuten gaar.
- Leg de rookworst de laatste 5 minuten bij de aardappelen en de kool of wel de worst 10-20 minuten, afhankelijk van de soort worst, in een pannetje.
- Giet de aardappelen en de rodekool af en stamp ze met boter en de melk fijn. Roer de ananasstukjes en de kaneelpoeder erdoor.
- Warm het gerecht goed door en breng het op smaak met peper, zout en eventueel ananassap.
- Serveer de rookworst bij de stamppot.
- Je kunt ook rozijnen gebruiken in plaats van ananas