lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  250 gram  kipfilet, 
 
             | 
	
		
                -  3 eetlepels  olie, 
 
             | 
	
		
                -     zout, 
 
             | 
	
		
                -  1 eetlepel gesnipperde koriander, of peterselie
 
             | 
	
		
                -  0,5 dl  yoghurt, op kamertemperatuur
 
             | 
	
		
                -  150 gram  snelkookrijst, 
 
             | 
	
		
                -  2   prei, klein
 
             | 
	
		
                -  1  kleine mango, 
 
             | 
	
		
                -  1 eetlepel  kerrie, 
 
             | 
	
		
                -  6 eetlepels  ananas, stukjes uit blik
 
             | 
	
		
                -  75 gram ongezouten cashewnoten, 
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar de rijst in een afgesloten pan. 
 - Snijd ondertussen de kipfilet  kleine reepjes, maak de prei schoon en snijd ze in smalle ringen. Schil de mango en snijd in kleine blokjes. 
 - Verhit de wok (of ruime braadpan) en roerbak de kip ongeveer 3 minuten. Voeg de preiringen toe en bak nog eens 3 minuten. 
 - Roer de kerriepoeder, de mango, ananas en cashewnoten erdoor. Schep de rijst erdoor en warm nog even flink door. Voeg wat zout naar smaak toe. 
 - Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt door het gerecht en strooi de koriander (of peterselie) erover.