RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Romige broccolisoep

Recepten en zo: Romige broccolisoep
Romige broccolisoep

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: ah
  • kCal: 410
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  3 eetlepels olie,
  •  2 gesnipperde ui(en),
  •  2 teentjes geperste knoflook,
  •  300 gram broccoli, roosjes
  •  200 gram aardappelen, in blokjes
  •  3 eetlepels creme fraiche,
  •  1 liter groentebouillon, van tablet
  •  2 tomaten,
  •  50 gram gehakte hazelnoten,
  •  4 dikke plakken brood,
Benodigdheden
  • Staafmixer of keukenmachine

Bereiding
  1. Verhit in een soeppan de helft van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Roer de broccoli en de aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 minuut mee.
  2. Schenk de crème fraîche en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes (laat het vrijgekomen vocht met pitjes met de soep meekoken, dit geeft extra smaak). Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de tomaat, bosui en de hazelnoten in de soep.
  5. Verdeel de soep over vier borden en serveer er zelfgesneden plakken brood bij.