R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Romige spaghettie met mosselen
De aparte combinatie van bacon en mosselen valt eigenlijk bij iedereen in de smaak. Heerlijk!
Bereidingstijd:
20 minuten
Van:
Disndag
kCal:
680
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
2 eetlepels olie,
2 teentjes fijngesneden knoflook,
600 gram prei, in ringen
2 bakjes mosselen, a 150 gram, mosselvlees
1 flesje kookroom, 250 ml, light
400 gram spaghetti,
100 gram bacon, in reepjes
Bereiding
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beet gaar.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de bacon bruin en krokant. Voed de prei en de knoflook toe en bal al omscheppend 5 minuten mee.
Schenk de kookroom bij de prei en verwarm de saus 5 minuten op middelhoog vuur.
Giet de spaghetti af en schep die met het mosselvlees door de saus.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm nog 1 a 2 minuten door en serveer direct.
Tips
Als je van pittig houd roer je er een eetlepel Zaanse mosterd door de kookroom