lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 citroen,
|
- 3 eetlepels olijfolie,
|
- versgemalen peper,
|
- 500 gram scampi's, diepvries, ontdooid
|
- 25 gram gesnipperde bieslook,
|
- 2 teentjes gesnipperde knoflook,
|
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Meng in een grote kom het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en versgemalen peper.
- Marineer de scampi's hier tot gebruik in.
- Bestrijk aan tafel een gourmetpannetje met olie en verhit het op het gourmetstel.
- Bak per keer 1 of 2 scampi's tegelijk met aanhangende marinade tot ze bruinroze kleuren en gaar zijn (2-3 min.).
- Meng de citroenrasp met de bieslook en de knoflook.
- Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Strooi het over de gebakken scampi's.
- Je kunt ook reuzengarnalen gebruiken