RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Schnitzel met citroenbotersaus

Recepten en zo: Schnitzel met citroenbotersaus
Lekker makkelijk en smakelijk recept. Schniztel met gekruide aardappelpartjes uit de oven, met een frissen citroenbotersaus.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 450
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  4 ongepaneerde schnitzel,
  •   zout,
  •   peper,
  •  2 eetlepels bloem,
  •  450 gram partjes aardappelen, kant-en-klaar
  •  2 teentjes knoflook,
  •  1 a 2 theelepels paprikapoeder,
  •  3 eetlepels olijfolie,
  •  50 gram koude boter,
  •  halve citroen, rasp en sap
  •  1 eetlepel peterselie, gehakte
  •   schijfjes citroen, voor de garnering


Bereiding
  1. Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of vleeshamer en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  3. Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten.
  5. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen.
  6. Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie.
  7. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.