R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Schnitzelrolletjes met knoflookspinazie
Lekkere variatie met gewonen ingredienten, aardappels, schnitzel en spinazie, maar dan anders.
Bereidingstijd:
30 minuten
Van:
Dinsdag
kCal:
575
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
2 zoete ui(en), in partjes
6 eetlepels olie,
1 theelepel grof zeezout,
4 varkensschnitzel,
4 plakjes rauwe ham,
600 gram spinazie, bladspinazie uit de diepvries, ontdooid
2 teentjes fijngesneden knoflook,
Benodigdheden
bakplaat of braadslede
cocktailprikkertjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°. Schep de aardappelblokjes en uipartjes op de bakplaat of inde braadslede om met 3 eetlepels olie en bestrooi ze met zeezout.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het geheel gaar in 25-30 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om.
Wrijf de varkensschnitzels in met zout en peper. Leg op elke schnitzel een plakje ham en 4 theelepels spinazie.. Rol de schnitzels op en steek vast met een cocktailprikker.
Verhit het reststand van de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzelrolletjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan houd warm.
Schep de rest van de spinazie met de knoflook door het bakvet en warm die al omscheppend in 2 minuten op hoog vuur goed door.
Serveer de rolletjes met de knoflookspinazie en de aardappeltjes met ui
Tips
Je kan ook gewone ui gebruiken