lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 250 gram zelfrijzend bakmeel,
|
- 2,5 theelepel bakpoeder,
|
- halve theelepel zout,
|
- 50 gram boter,
|
- 1 zakje vanillesuiker,
|
- 2 eetlepels suiker,
|
- 3/4 dl melk,
|
- 1 scharrelei(eren),
|
- half bekertje slagroom, à 125 ml
|
- frambozen jam,
|
- Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Bekleed het bakblik met het bakpapier. Zeef het bakmeel met bakpoeder en zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes.
- Klop het ei met melk los, bewaar een halve eetlepel, schenk de rest bij het bloemmengsel en kneed het geheel tot een samenhangende bal.
- Rol het deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dik uit. Steek uit het deeg 8 rondjes, leg de rondjes op het bakblik en bestrijk met de rest van de melk.
- Bak de scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
- Laat de scones uit oven even op een rooster afkoelen.
Serveren:
Klop de slagroom stijf. Serveer de scones met jam en slagroom.
- Je kan ook clotted cream gebruiken, zoals de engelsen doen.