R
ECEPTEN enzo
lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Spaanse lentestamppot
Hele bijzonder en frisse stammpot, met spaanse chirozo als lekker pittig accent samen met de frisse notensmaak van rucola.
Bereidingstijd:
25 minuten
Van:
C1000
kCal:
590
Aantal personen:
4 personen
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
Ingredienten
1 kg kruimige aardappelen,
zout,
versgemalen peper,
2,5 eetlepel extra vierge olijfolie,
75 gram olijven, zonder pit, grofgehakt
250 spaanse chorizo, in reepjes
150 gram rucola,
1 blikje mais, a 300 gram
Bereiding
Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en vang 1 dl van het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn. Schep de chorizo, de maïs, de rucola en de olijven erdoor en voeg zoveel van het kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
Breng hem op smaak met peper en zout en druppel de olie erover.