RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Spaanse lentestamppot

Recepten en zo: Spaanse lentestamppot
Hele bijzonder en frisse stammpot, met spaanse chirozo als lekker pittig accent samen met de frisse notensmaak van rucola.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: C1000
  • kCal: 590
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 kg kruimige aardappelen,
  •   zout,
  •   versgemalen peper,
  •  2,5 eetlepel extra vierge olijfolie,
  •  75 gram olijven, zonder pit, grofgehakt
  •  250 spaanse chorizo, in reepjes
  •  150 gram rucola,
  •  1 blikje mais, a 300 gram


Bereiding
  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en vang 1 dl van het kookvocht op.
  2. Stamp de aardappelen fijn. Schep de chorizo, de maïs, de rucola en de olijven erdoor en voeg zoveel van het kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
  3. Breng hem op smaak met peper en zout en druppel de olie erover.