RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Spaghetti met rucola

Recepten en zo: Spaghetti met rucola
Een heerlijk, licht smakelijk Italiaans gerecht, heerlijk op een zomerse dag. De kinderen vinden dit recept ook lekker.

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten wachten
  • Van: ah
  • kCal: 500
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  150 ml extra vierge olijfolie,
  •  1 teen gesnipperde knoflook,
  •  1 bakje romaatjes, fijngesneden
  •  15 gram verse basilicum, alleen de blaadjes
  •  paar eetlepels kappertjes,
  •  350 gram spaghetti,
  •  1 bol mozzerella, in blokjes
  •  75 gram rucola,


Bereiding
  1. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 minuten zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren.
  2. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe. Laat 1 uur marineren.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, de mozzarella, de rucola en het basilicum en serveer direct.