lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  3 eetlepels  ketjap manis, 
 
             | 
	
		
                -  1  grote ui(en), 
 
             | 
	
		
                -  2 eetlepels fijngehakte peterselie, 
 
             | 
	
		
                -     zout, 
 
             | 
	
		
                -     peper, 
 
             | 
	
		
                -  2 teentjes  knoflook, 
 
             | 
	
		
                -  50 gram verse gember, 
 
             | 
	
		
                -  1 eetlepel  tomatenpuree, 
 
             | 
	
		
                -  6 eetlepels  sesamolie, 
 
             | 
	
		
                -  500 gram  kalfslappen, (sukade)
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Schil de gember en rasp het fijn. 
 
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
 
- Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de kalfslapjes aan beide kanten zachtjes bruin. Haal het vlees uit de pan.
 
- Bak de ui in de olie zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. 
 
- Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan. 
 
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur). 
 
- Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. 
 
Lekker met Basmati rijst en beetgare, gekookte sperziebonen.