lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -  1  rode spaanse peper, 
 
             | 
	
		
                -  3 cm verse gember, in plakken
 
             | 
	
		
                -  2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
 
             | 
	
		
                -  1   limoen, schoongemaakt
 
             | 
	
		
                -  2 kg  mosselen, 
 
             | 
	
		
                -  400 gram  thaise roerbakgroente, 
 
             | 
	
		
                -  200 ml  kokosmelk, 
 
             | 
	
		
                -  3 eetlepels rode currypasta, pas op! kijk bij de tips
 
             | 
	
		
                -  300 gram  pandanrijst, 
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. 
 - Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met de zaden. 
 - Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, bestrooi met peper naar smaak. 
 - Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. 
 - Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. 
 - Garneer de mosselen met de koriander. 
 - Serveer met rijst, bijvoorbeeld pandanrijst
 
             
        - Pas op met de rode curry. Supermarktcurry is veel minder heet dan toko curry!