lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 2 knollen venkel, gehalveerd
|
- 1 bospeentjes, schoon
|
- 50 gram boter,
|
- 3 tabletten kippen bouillon,
|
- 125 ml slagroom,
|
- 25 gram bieslook, fijngesneden
|
- 300 gram kip chorizo,
|
- Snijd de venkel en wortel in dunne plakjes.
- Verhit 25 g boter in een ruime pan, bak de wortelplakjes 10 min. en roer regelmatig.
- Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan, bak de venkel 15 min. en roer regelmatig.
- Duw het saucijzenvlees uit de velletjes en draai er balletjes van 1 cm van. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 5 min. bruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg ondertussen 1.5 liter kokend water en de bouillontabletten toe aan de peen en laat 8 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg al roerend de slagroom toe.
- Schep de balletjes en venkel erbij en verwarm nog 3 min. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe.
- Serveer met warme broodjes uit de oven.
- Serveer met warme broodjes uit de oven