RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Venkelsoep

Recepten en zo: Venkelsoep
Venkel lijkt weer helemaal terug te zijn. Dit is een heerlijke maaltijdsoep met venkel, wortel en kipgehaktballetjes.
Serveer met brood, liefst versgebakken uit de oven.


  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: allerhande
  • kCal: 565
  • Aantal personen: 4


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 knollen venkel, gehalveerd
  •  1 bospeentjes, schoon
  •  50 gram boter,
  •  3 tabletten kippen bouillon,
  •  125 ml slagroom,
  •  25 gram bieslook, fijngesneden
  •  300 gram kip chorizo,
Benodigdheden
  • Staafmixer

Bereiding
  • Snijd de venkel en wortel in dunne plakjes.
  •  Verhit 25 g boter in een ruime pan, bak de wortelplakjes 10 min. en roer regelmatig. 
  • Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan, bak de venkel 15 min. en roer regelmatig. 
  • Duw het saucijzenvlees uit de velletjes en draai er balletjes van 1 cm van. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 5 min. bruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 
  • Voeg ondertussen 1.5 liter kokend water en de bouillontabletten toe aan de peen en laat 8 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg al roerend de slagroom toe. 
  • Schep de balletjes en venkel erbij en verwarm nog 3 min. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe. 
  • Serveer met warme broodjes uit de oven.

Tips
  • Serveer met warme broodjes uit de oven