lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 250 gram kipfilet,
|
- 5-6 eetlepels japanse sojasaus,
|
- 1,5 eetlepel vissaus,
|
- 25 gram verse gember,
|
- 1 rode peper,
|
- 6 bosui,
|
- 1 krop ijsbergsla,
|
- 1 eetlepel sesamolie,
|
- 0,5 theelepel vijfkruidenpoeder,
|
- 1 eetlepel honing,
|
- takjes koriander, optioneel
|
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes, doe ze in een kommetje en doe daar 1-2 lepels soja door en de vissaus. Laat dit afgedekt in de koelkast ongeveer een half uur marineren.
- Snipper de knoflook, schil de gemberwortel en hak fijn.
- Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak fijn.
- Snijd 5 bosuitjes in reepjes van een paar centimeter, hak de rest fijn.
- Neem 6 mooie, grote bladeren van de ijsbergsla, was deze en laat uitlekken.
- Maak een sausje van de rest van de soja, de gehakte bosui en sesamolie.
- Roerbak de knoflook, de rode peper en de gember tot het geurt. Voeg de kip toe en roerbak alles in een paar minuten gaar.
- Voeg de vijkruidenpoeder en de honing toe en verwarmalles nog een minuut.
- Schep aan tafel wat van de kip in een slablad, ler er reepjes bosui en verse koriander op. Rol het blad op, doop in de saus en eet op. Heerlijk.
- Lekker met rijst
- Je kan ook een kleine vietnamese loepia als bijgerecht serveren