lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 kleine ui(en),
|
- teentjes 2 knoflook,
|
- 1 stengel bleekselderij,
|
- 2 eetlepels zonnebloemolie,
|
- 0,5-1 theelepel kerrie,
|
- 70 gram tomatenpuree,
|
- 400 gram tomatenblokjes,
|
- 3 eetlepels kruidenazijn,
|
- 2 eetlepels suiker,
|
- Snipper de ui fijn, hak de knoflook in hele kleine stukjes en snijd de stengel bleekselderij in dunne plakjes.
- Verhit de olie en bak de groente 10 minuten op een matig vuur. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit nog een minuutje mee.
- Voeg de tomatenpuree, het blik tomaten, de azijn en de suiker toe en breng alles aan de kook.
- Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten door pruttelen.
- Druk alles door een zeef. Roer een keer door en breng op smaak met zout en peper.
- Als je van een wat zoetere ketchup houd, voeg dan nog wat suiker toe
- Als je van wat piitiger houd kan je ook worchestersaus toevoegen