RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Zoetzure gehaktballetjes

Recepten en zo: Zoetzure gehaktballetjes
Typisch chinees gerecht, vraagt even wat voorbereiding. Alleen maar verse ingredienten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Chinese chef
  • kCal:
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 kleine ui(en),
  •  1,5 paprika, groen en/of rood
  •  3 plakken ananas,
  •  1 spaanse peper,
  •  1 teen knoflook,
  •  350 gram rundergehakt,
  •  half scharrelei(eren),
  •   zout,
  •   maizena, voor bindpapje: 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water
  •   suiker,
  •  halve dl kippenbouillon,
  •   sojasaus,
  •   azijn,
  •   pale medium dry sherry,
  •  3 dl olie,
Benodigdheden
  • Wok

Bereiding
  1. Snijd de ui, paprika, en ananas in gelijke stukken. Snijd hiervoor de ui in de lengte in vieren en haal de stukjes los. Snijd de paprika in de lengte in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in driehoekjes. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd ze in stukjes.
  2. Snijd de Spaanse peper aan 1 kant in en verwijder de zaadjes. Snijd in ringetjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Maak een sausje van 2 eetlepels suiker, een halve dl bouillon, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels azijn, zout, en een theelepel sherry.
  4. Hak het gehakt fijn met een groot mes. Vermeng het met een half losgeklopt ei, 1 theelepel zout, 1 eetlepel maizena en 2 eetleleps water. Kneed dit goed, neem wat gehakt in de hand, maak een vuist en pers tussen duim en wijsvinger naar boven zodat er kleine balletjes ontstaan.
  5. Verhit 3 dl olie in de wok en bak de balletjes op een matig vuur in de hete olie totdat ze mooi bruin en gaar zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie.
  6. Giet de olie af en bewaar voor later gebruik.
  7. Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olie. Roerbak de knoflook tot het geurt. Voeg de paprika, ui en ananas en roerbak 1 minuut. Voeg de spaanse peper en het sausje toe en roerbak dit tot het warm is. Bind het gerecht met zoveel van het bindpapje tot de saus licht bindt.