lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
    
    
    
                
                
            
            Deze tekst wordt niet afgedrukt...
            
    
            
    
    
        
        
        
	
		
                -     suiker, 
 
             | 
	
		
                -     bloem, 
 
             | 
	
		
                -  1  kleine ui(en), 
 
             | 
	
		
                -  2  kleine tomaten, 
 
             | 
	
		
                -     sojasaus, 
 
             | 
	
		
                -     azijn, 
 
             | 
	
		
                -  halve  groene paprika, 
 
             | 
	
		
                -  halve  rode paprika, 
 
             | 
	
		
                -  2 eetlepels  maizena, met 2 eetlepels water voor het bindpapje
 
             | 
	
		
                -  6 plakjes  wortel, 
 
             | 
	
		
                -    pale medium dry sherry, 
 
             | 
	
		
                -  350 gram  visfilets, kabeljauw, schol of tongschar
 
             | 
	
        
        
        
             
        
- Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2x3 cm en haal ze door de bloem. 
 - Maak een sausje van 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sherry en 2 eetlepels suiker. 
 - Snijd de ui, paprika, wortel en tomaatjes in gelijke stukken. 
 - Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de stukjes vis voorzichtig dicht tot ze goudbruin zijn.. Haal ze met de schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. 
 - Giet de olie uit de wok en bewaar voor later gbruik. 
 - Doe 2 eetlepels olie in de wok en verhit opnieuw. Roerbak de groente 1 minuut. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Roer wat van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt. 
 - Voeg dan de vis toe en meng alles voorzichtig door elkaar.