lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 3 dl olie,
|
- 1 kleine ui(en),
|
- 1 teentje knoflook,
|
- 2 plakjes verse gember,
|
- 1 groene paprika,
|
- 1 rode paprika,
|
- 2 schijven ananas,
|
- 1 eetlepel maizena, bindpapje met 2 eetlepels water
|
- 2 lente-ui, of een dun stukje prei
|
- pale medium dry sherry,
|
- 275 gram varkensfilet,
|
- 1,5 dl zoetzure saus, zie basisrecept
|
- Maak de zoetzure saus volgens het basisrecept.
- Maak een marinade van 1 theelepel maizena, 1 theelepel sherry, 2 theelepels sojasaus, 0,5 dl water, 1 eetlepel olie, zout en peper.
- Snijd het vlles in dikke plakken en dan in blokjes. Leg het vlees minimaal 30 minuten in de marinade..
- Snijd de knoflook doormidden. Snijd de ui in vieren en haal de laagjes uit elkaar. Snijd de paprika;s in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in driehoekjes. Snijd de schijven ananas em de lente-ui in stukjes.
- Haal de vlees door de bloem.
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het lichtbruin is. Haal eruit met een schuimspaan en laat uitlekken.
- Giet de olie uit de wok en bewaar voor later gebruik.
- Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olie, rierbak de knoflook en de gember tot het geurt. Haal uit de wok. Roerbak de ui, paprika en lenteui een minuut. Voeg een scheutje sherry toe en de zoetzure saus en breng aan de kook. Voeg de ananas en het vlees toe. Roer het bndmapje erdoor tot het licht bindt.
- Serveer met rijst.