lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 2 eetlepels suiker,
|
- 1 eetlepel fijne kristal suiker,
|
- 50 ml citroensap,
|
- 3 dl zoete, witte wijn,
|
- 1 kilo zomerfruit,
|
- 1 bosje munt,
|
- 1 dl yoghurt,
|
- 1,5 dl creme fraiche,
|
- 3 eetlepels honing,
|
- Was het fruit, maak het schoon en snijd het in plakjes, partjes of stukken. Kleine vruchten, zoals bessen of kersen kunnen heel blijven.
- Hak de munt grof. Schep alles in een grote kom, giet de wijn erover en schep de suiker en de munt erdoorheen. Zet enige uren koel weg.
- Maak intussen de citroensaus; klop citroensap, yoghurt, crème fraîche, honing en kristalsuiker door elkaar in de blender en bewaar het tot gebruik in de koeling.
- Schep voor het serveren het fruit in een grote glazen schaal, garneer met blaadjes munt en geef de saus er apart bij.