Recepten enzo

Home » Recepten » Boeuf stroganoff

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Boeuf stroganoff


Traditioneel gerecht voor een grote groep. Lekker langzaam laten stoven voor het beste resultaat. Recepten en zo: Boeuf stroganoff

Algemeen


Ingredienten

  •   1200 gram magere runderlappen ,  
  •   75 gram roomboter ,  
  •   2 gesnipperde ui(en) ,  
  •   4 teentjes fijngesneden knoflook ,  
  •   2 rode paprika , in blokjes gesneden 
  •   500 gram champignons , in partjes 
  •   2 eetlepels milde paprikapoeder ,  
  •   1 tablet vleesbouillon ,  
  •   50 ml wodka ,  
  •   200 ml creme fraiche ,  
  •   2 eetlepels verse peterselie , fijngesneden 

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin.
  2. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.
  3. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar.
  5. Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak.



Tips

  • Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla