Recepten enzo

Home » Recepten » Mini loempiaatjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Mini loempiaatjes


Lekkere, kleine loempiaatjes. Niet te vet, je maakt ze in de oven.
De kinderen kunnen helpen met vullen en rollen.
Recepten en zo: Mini loempiaatjes

Algemeen


Ingredienten

  •   10 plakjes bladerdeeg , uit de diepvries 
  •   1 zakje fijne soepgroente ,  
  •   125 gram taugé ,  
  •   1 eetlepel olie ,  
  •   1,5 eetlepel ketjap manis ,  
  •   100 gram kipfilet ,  
  •   3 eetlepels tomatenketchup ,  
  •   1 mespuntje sambal oelek , naar smaak 

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Leg het bakpaier op een bakplaat. Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
  2. Verhit de olie in een wok, of grote braadpan. Roerbak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden op hoog vuur. Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor. Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef. Schep de kipreepjes door de groente.
  3.  Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm. Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg. Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. Zo maak je er 10. Leg ze op de bakplaat.
  4. Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie. In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin. Maak een sausje door een klein beetje sambal te mengen met een paar eetlepels tomatenketchup.
    De loempiaatjes zijn zowel koud als warm erg lekker



Tips

  • Maak de bakplaat nat met water, voor je het bakpapier er op doet. Dan blijft het plakken en krult het niet zo op.