Recepten enzo

Home » Recepten » Oosterse andijvie

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Oosterse andijvie


Lekkere oosterse variant op onze Hollandse andijvie. Lekker met kipspiesjes en pinda's. Verrassend en niet duur. Recepten en zo: Oosterse andijvie

Algemeen


Ingredienten

  •   300 gram kipfilet , in blokjes 
  •   5 eetlepels ketjap manis ,  
  •   275 gram meergranen rijst ,  
  •   4 eetlepels zonnebloemolie ,  
  •   1-2 teen knoflook , fijngesneden, naar smaak 
  •   1 krop andijvie , in repen 
  •   200 ml kokosmelk ,  
  •   50 gram ongezouten pinda's ,  

Benodigdheden

  • Satéprikkers


Bereiding

  1. Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aan­wijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers
  3.  Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren. 
  4. Verhit de rest van de olie in een ruime koeken­pan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar. 
  5. Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.



Tips

  • Leg de satéprikkers een kwartiertje in water.