Recepten enzo

Home » Recepten » Penne met wintergroenten

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Penne met wintergroenten


Eenvoudig en snel penne gerecht met winterse groenten met salami voor een beetje bite. Recepten en zo: Penne met wintergroenten

Algemeen


Ingredienten

  •   3 eetlepels olijfolie ,  
  •   1 grote gesnipperde ui(en) ,  
  •   2 tenen gesnipperde knoflook ,  
  •   300 gram winterwortel , in blokjes 
  •   6 stengels bleekselderij , in stukjes 
  •   400 gram tomatenblokjes , in blik 
  •   2 theelepels gedroogde tijm ,  
  •   300 gram penne ,  
  •   100 gram salami , in dunne reepjes gesneden 

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen. Verdun eventueel met een scheutje water.
  2. Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin.
  4. Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden.
  5. Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.