Recepten enzo

Home » Recepten » Selderij stamppot met brie

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Selderij stamppot met brie


Bijzondere stamppot, lekkere variatie op de gewone stamppot en voor de variatie eens een vegatarische stammpot! Recepten en zo: Selderij stamppot met brie

Algemeen


Ingredienten

  •   1 grote knolselderij ,  
  •   1,5 kilo kruimige aardappelen ,  
  •   4 stengels bleekselderij ,  
  •   zout ,  
  •   versgemalen peper ,  
  •   25 gram boter ,  
  •   3 eetlepels melk ,  
  •   250 gram brie ,  
  •   75 gram grofgehakte walnoten ,  

Bereiding

  1. Schil de selderij en de aardappels en snijd deze in blokjes. Verdeel de stengels bleekselderij in smalle boogjes en zet deze apart.
  2. Kook de knolselderij en de aardappels met zout in ca. 20 minuten gaar en giet ze af.
  3. Stamp de gare knolselderij met de aardappels, versgemalen peper, boter en melk, meng de bleekselderij erdoor en schep de stamppot in een ovenschaal. Leg er plakjes brie op.
  4. Zet het gerecht even onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is.
  5. Bestrooi het gerecht met de walnoten.



Tips

  • Gebruik in plaats van knolselderij eens broccoli