Recepten enzo

Home » Recepten » Stamppot wortel en venkel

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Stamppot wortel en venkel


Lekker winters gerecht, met oer-hollandse ingrediënten, wortel, venkel en aardappels. Recepten en zo: Stamppot wortel en venkel

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kilo kruimige aardappelen ,  
  •   500 gram venkelknollen ,  
  •   1 kilo winterwortel ,  
  •   zout ,  
  •   versgemalen peper ,  
  •   125 ml warme melk ,  
  •   25 gram boter ,  
  •   2 eetlepels fijngehakte peterselie ,  

Bereiding

  1. Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen bij de venkelknollen. Snijd de knollen in grove stukken. Bewaar de mooie blaadjes venkelgroen voor de garnering.
  2.  Snijd de schoongemaakte winterwortelen in dikke plakken.
  3. Doe de aardappels in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de stukken nét onderstaan. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen circa 10 minuten koken.
  4. Voeg dan de venkel en wortel toe en kook alle groenten nog eens 15 minuten. Controleer of de aardappels gaar zijn. Giet de groenten af.
  5. Zet de pan op een warmhoudplaatje of vlamverdeler op een laag vuur en stoom de aardappels en groenten droog.
  6. Stamp de groenten en aardappels door elkaar, terwijl bij kleine beetjes tegelijk de warme melk wordt toegevoegd. Roer ten slotte een klontje boter, de bladselderij of peterselie en peper door de stamppot.
  7. Breng de stamppot op smaak met zout en garneer met venkelgroen.



Tips

  • Lekker met braadworstjes
  • Ook lekker met gebakken vis