Recepten enzo

Home » Recepten » Taco's met geroosterde vis

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Taco's met geroosterde vis


Lekker pittige manier om tilapia te bereiden in dit mexicaanse gerecht. Recepten en zo: Taco's met geroosterde vis

Algemeen


Ingredienten

  •   3 tenen knoflook ,  
  •   1 eetlepel chilipoeder , let op, scherp, naar smaak toevoegen 
  •   2 eetlepels gemalen piment ,  
  •   1 theelepel zwarte peper ,  
  •   2 theelepels oregano ,  
  •   2 eetlepels limoensap ,  
  •   500 gram tilapiafilet ,  
  •   8 tortilla's ,  
  •   2 kropjes little gem ,  
  •   2-3 eetlepels olie ,  
  •   tomatensalsa ,  

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Roer chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor tot er smeuïge pasta ontstaat, verdun eventueel  met 1 à 2 eetlepels water.
  2. Snij de vis in repen van ca. 1 cm en schep door de kruidenpasta. Laat de vis ca. 30 minuten staan.
  3. Verwarm de grillpan voor tot de pan gloeiend heet is. Verwarm de tortilla's volgens gebruiksaanwijzing. Was de kropjes sla, uitslaan in een schone theedoek en snijd in dunne reepjes.
  4. Bestrijk de grillpan met wat olie en rooster de repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar, keer halverwege. Bestrijk de tortilla's met de tomatensalsa, verdeel de sla erover, leg de geroosterde visrepen erop en vouw de tortilla's dubbel.
    Variant met tacoschelpen: Vul de tacoschelpen met sla, vis en schep wat tomatensalsa erover.
  5. Leg op vier borden elk 2 tortilla's of taco's. Geef de rest van de tomatensalsa erbij. Serveer met avocadosalade.



Tips


Kijk ook eens bij: