Recepten enzo

Home » Recepten » Varkensvlees in sinaasappel-honingmarinade

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Varkensvlees in sinaasappel-honingmarinade


Heerlijk, knapperig barbecue gerecht. Beetje zoetig en krokant. Recepten en zo: Varkensvlees in sinaasappel-honingmarinade

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 120 minuten marineren
  • Van: ah
  • kCal: 350
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Barbecue , Budget , Grillen , Vlees

Ingredienten

  •   4 haaskarbonade ,  
  •   1 sinaasappel , schoongeboend 
  •   3 tenen geperste knoflook ,  
  •   1,5 eetlepel paprikapoeder ,  
  •   3 eetlepels vloeibare honing ,  
  •   5 eetlepels olijfolie ,  

Bereiding

  1. Snijd het vlees van de karbonades in dikke repen.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met de sinaasappelrasp, de knoflook, het paprikapoeder, de honing, 2 eetlepels olie en zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak.
  3. Schep dit om met de repen karbonade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Bestrijk het vlees rondom met olie en rooster het op de hete barbecue in 10 minuten rondom bruin, keer het regelmatig.



Tips

  • Lekker met pittige mosterd.