Recepten enzo

Home » Recepten » Hartige banketstaaf

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hartige banketstaaf


Een lekker hartige afwisseling op Sinterklaas' pakjesavond (en natuurlijk op andere avonden), een hartige banketstaaf. Recepten en zo: Hartige banketstaaf

Algemeen


Ingredienten

  •   10 velletjes bladerdeeg , ontdooid 
  •   bloem ,  
  •   250 gram rundergehakt ,  
  •   halve theelepels oregano ,  
  •   half teentje geperste knoflook ,  
  •   10 groene olijven , fijngesneden 
  •   1 gegrilde rode paprika , uit pot 
  •   cayennepeper ,  
  •   1 scharrelei(eren) ,  

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Spreid het bladerdeeg uit op werkvlak en laten ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol op met bloem bestoven werkvlak uittot een rechthoekige lap.
  3. Meng het gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Rol met natgemaakte handen het gehakt tot rol.
  4. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rond het gehak. Druk de randen goed aan en leg de banketstaaf op de vouwnaad.
  5. Klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
  6. Bak de staaf in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
  7. Veeg eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier het vrijkomend vet weg.

Laat de staaf iets laten afkoelen en snijs in stukken of plakjes. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.





Kijk ook eens bij: