Recepten enzo

Home » Recepten » Gestoofde prei

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gestoofde prei


Een echt Hollands bijgerecht, die door de frisse kleuren niet misstaat bij een feestelijk diner. Recepten en zo: Gestoofde prei

Algemeen


Ingredienten

  •   750 gram prei ,  
  •   25 gram boter ,  
  •   1 eetlepel mosterdzaad ,  
  •   halve theelepel djinten ,  
  •   1 schoongeboende citroen ,  
  •   4 eetlepels olijfolie ,  
  •   1 eetlepel grove, zaanse mosterd ,  
  •   2 trostomaten , in blokjes, zonder zaadlijsten 

Bereiding

  1. Snijd de donkergroene uiteinden van de prei. Halveer ze over de lengte en was ze. Snijd ze in halve ringen van 1 cm, laat uitlekken.
  2. Verhit de boter in een pan. Bak het mosterdzaad en de komijn tot ze hun geur afgeven, voeg de prei toe. Schep om en laat de prei afgedekt ca. 10 min zachtjes stoven.
  3. Rasp 1 tl fijn van de citroenschil, pers 1/2 citroen uit. Klop een dressing van de olie, mosterd, 2 el citroensap, de schil en zout en peper.
  4. Schep de dressing door de prei. Schep de tomaat erover.